Луција Јаворчeкoва е словачка велосипедистка, која не се прослави премногу, па таа реши да го остави велосипедот и да се посвети на поинаква кариера. Во март годинава официјално се пензионираше од велосипедизмот и влезе во поинаква професија – модел.

Луција Јаворчeкова е словачка велосипедистка, која не се прослави премногу, па таа реши да го остави велосипедот и да се посвети на поинаква кариера. Во март годинава официјално се пензионираше од велосипедизмот и влезе во поинаква професија – модел.