Шумахер за роденден доби мурал во Сараево (ФОТО)

Во Сараево беше завршен муралот кој е посветен на легендарниот возач во Формула 1, Михаел Шумахер, кој е роден на 3 јануари 1969 година.

Уметници решиле да нацртаат мурал од возачот кој пред осум години имаше голема несреќа поради која никогаш повеќе не беше ист и не се појави во јавност, а за неговото здравје се грижи семејството.