Македонската репрезентација до 19 години, на своја иницијатива, денеска посетија и им поделија прехранбени и други неопходни продукти на четири семејства од околината на Чаир и Скопска Црна Горa

Репрезентативците донирале неколку килограми брашно, ориз, тестенини, килограм масло, шампон, средства за хигиена, информираат од ФФМ, преку социјалните мрежи.

„Момците од нашата младинска репрезентација наполнија само дел од полициите на четирите семејства, но срцата им беа целосно полни. Немојте да се оптоварувате со количините, секоја помош е добредојдена“, пишува во објавата.