Не се игра многу фудбал во Европа, ама веќе има кандидат за – утка на сезоната (ВИДЕО)

Белорусија е земја која не запре со фудбалот и за време на пандемијата со коронавирус, а само уште две земји во Европа моментно играат – Фарски Острови и Германија. Во Белорусија се играше мечот Динамо Минск – Бате Борисов, а домашниот фудбалер Савицки – прописно се избламира