Хрватска го избрка Перковац по неуспехот на ЕП 2024

Горан Перковац повеќе не е селектор на Хрватска, откако ракометниот сојуз на денешната седница реши да му ја прекине соработката поради неуспехот на Европското првенство (ЕП) на почетокот на 2024 година.

Перковац ја презема репрезентацијата во 2023 година, но на ЕП го освои 11. место, со што ја разочара хрватската јавност.

„Управниот одбор на Хрватскиот ракометен сојуз на седницата едногласно донесе одлука да се раздели со Перковац поради неуспехот на ЕП во Германија“, соопштија од Хрватска.