Андреј Јакимовски размислува да се пријави на НБА драфтот!

Репрезентативецот Андреј Јакимовски ќе се обиде да стане втор македонски кошаркар во НБА лигата, но прв кој дотаму ќе стигне преку драфтот.

Вечерва преку социјалните мрежи тој објави дека размислува да се пријави на изборот на нови кошаркари во НБА кој ќе се одржи во втората половина во јуни.

 

 

„Одлучив да ги разгледам опциите за трансфер, а размислувам да се обидам и на НБА дрзфтот. Во исто време, постои можноста да се вратам на Вашингтон Стејт за петта година“, напиша,меѓу другото,  Јакимовски.

Претходните четири години, тој настапуваше за универзитетот Вашингтон Стејт со кого последната сезона стигна и до „мартовското лудило“ што е најголем успех на Кугарс во последните 16 години.