Уапсени разбојници кои ограбувале фудбалери во Мадрид

Шпанската полиција соопшти дека биле уапсени шест разбојници кои краделе од фудбалери на подрачје на Мадрид.

Полицијата не ги соопшти имињата на жртвите, но разбојниците минатата година во мај украле околу 500.000 евра од еден фудбалер.

При акцијата биле запленети и 10 скапи часовници, неколку парчиња накит, 3.300 евра во готовина и два пиштоли.