НБА драфтот е преместен за крајот на септември

Поради пандемијата на коронавирус изминатиот период се случија неколку поместувања во НБА лигата, а последно од нив е драфтот кој ќе биде преместен за 25 септември.

Тоа е настанот на кој младите и талентирани кошаркари се селат во НБА-лигата, а за разлика од претходните години, ова година ќе се одржи малку подоцна, на 25 септември во Њујорк.

Меѓу најдобрите играчи на овој драфт се Израелецот Дани Авди, Ентони Едвардс, Оби Топин...