Герет Бејл влезе во историјата на Велс

Со денешниот натпревар против Иран, Герет Бејл стана играчот со најмногу настапи за националниот тим на Велс.

Денеска Бејл по 110. пат го облече дресот на велшката репрезентација, никој повеќе од него не го направил тоа.
 
Тој го помина Крис Гантер кој има еден натпревар помалку од него.