На Хоселу му е јасно дека за него нема место - заминува од Реал Мадрид!

Хоселу кој имаше и клучни настапи за Реал Мадрид минатата сезона, ќе потпише за клуб од Катар.

Тој минатата сезона играше како позајмен од Еспањол со опција да биде откупен за само 1,5 милиони евра. 

Но, на Хоселу му е јасно дека ако остане во Реал Мадрид ќе има уште помалку простор за игра со доаѓањето на Мбапе и Ендрик.

Тој одлучи да прифати понуда од Катар која финансиски е подобра од онаа на Реал Мадрид, а со неговите 34 години смета дека време е за печалба.