Ватерполистите на Црна Гора беа дочекани како вистински херои откако вчера го освоија бронзениот медал на Европското првенство. 

Централната прослава се случи на „Плоштадот на Независноста“ во Подгорица. Неколку илјади луѓе се појавија за да ги поздрават ватерполистите.