Мексикански кечер почина во ринг сред борба

Цезар Барон сред натпревар во саботата во Лондон. 51-годишниот борец падна на рингот, а мексиканските медиуми пишуваат дека дожвеал срцев удар.

Барон повеќе од 20 години се занимавал со спортот, кој го сака и со кој патувал низ целиот свет, притоа забавувајќи ја публиката, а најмногу успех мал во период од 1997 до 2000 година.

Во текот на борбите носеше маска, зашто тоа било обичај во културата на мексиканските кечери.