УФЦ-борец влезе во ринг со боксер и го нокаутира со лакт! (ВИДЕО)

Минатиот викенд се одржа „Роки Боксинг Најт“ во Полска, а на него беше забележан еден до најбизарните потези во последните неколку години.

УФЦ-борецот Марсин Сианос од Полска требаше да се бори по бокс правила против боксерот Артур Бизевски.

Сианос добро му парираше на ривалот во текот на цела борба, а потоа се „исклучи“ и го нокаутира противникот со лакт.

Тоа ќе беше одлична победа за полскиот борец ако беше во рамки на УФЦ, но бидејќи се бореа според бокс правила, судијата реши да го дисквалификува.