„Браќата на Јокиќ се како мафијаши, сакаат да се тепаат секој втор меч!“

Мајкл Портер јуниор во големо интервју пред почетокот на сезоната зборуваше за своите амбициите, плановите за следната сезона, но и за српскиот кошаркар Никола Јокиќ.

Крилниот центар на Денвер кажа дека е импресиониран од Србинот, а во еден дел од интервјуто го спомна семејството на Јокиќ.

Познато е дека браќата на Јокиќ речиси секогаш прават проблеми на натпреварите, а Портер вели дека Немања и Страхиња често сакаат да се тепаат.

„Неговите браќа се како мафијаши, тие се поразлични од него. Тие сакаат да се тепаат речиси секој втор натпревар“, вели Портер.