„Зошто нè казнивте со 5.000 евра за скандирањето УЕФА мафија?“

На натпреварот во Лигата на шампиони (ЛШ) за жени меѓу Бран и Санкт Полтен навивачите скандираа „УЕФА мафија“ затоа што не им беше досуден прекршок.

УЕФА поради тоа реши да ја казни екипата со 5.000 евра поради скандалозно скандирање, по што од клубот поставија јавно прашање до Европската куќа на фудбалот.

„Зошто сме казнети со 5.000 евра поради скандирање ‘УЕФА мафија’?“, прашуваат од тимот.