Избегната трагедија во Хрватска: Фудбалер колабираше, а брза помош немаше никаде! (ВИДЕО)

Во третата лига од хрватската група Југ ќе се случеше нова трагедија. Во мечот меѓу Змај и Загоре, 20-годишниот Јуре Пушиќ колабираше на теренот,

Фудбалерот на домаќините падна на теренот, а благодарение на брзата реакција на останатите фудбалери беше спречена трагедија.

Пушиќ бил изнесен на носила, а немало никаде брза помош на мечот, па нервозата на теренот растелаод минута во минута.

На крајот брзата помош пристигнала, но по големо задоцнување. Вознемирувачката сцена може да ја погледнете на 25.30 од видеото.