Изречена најголемата казна во тенисот: Доживотно исфрлен од „белиот“ спорт! (ФОТО)

Бразилскиот тенисер Диего Матос доби доживотна суспензија во професионалниот тенис поради наместени натпревари.

Матос докажа дека манипулирал со резултатите на десет натпревари во 2018 година од кои финаннсиски профитирал. Се однесува на натпревари одиграни на ИТФ турниритр во Бразил, Шри Ланка, Еквадор, Португалија и Шпанија.

Матош исто така е должен да врати 12.000 долари од наградниот фонд кој фо освои на турнирот во Еквадор, а воедно и да плати 125.000 долари како казна.

Бразилецот одби во целост да соработува со истражители, а како доказ за стореното му беше одземен мобилниот телефон кој веднаш е предаден на увид.