„Ѓоковиќ има 500 милиони во банка и игра под стрес? Се шегувате ли?“

Легендарниот тениски тренер Никола Пјетранџели секогаш имал провокативни изјави, а сега му пречи тоа што тенисерите се жалат што играат под стрес во важни натпревари.

Тој се зачуди како можат тенисерите да бидат под стрес кога заработуваат милиони долари од наградните фондови.

„Јас сакав да играм тенис и станав добар тенисер. На крајот на на 50-те години освоив 44 турнири, од кои четири пати Ролан Гарос, двапати во сингл и двапати во двојки. Со наградите не можев да купам ниту стан. Денес тенисерите добиваат милиони долари, тоа ме лути. Ѓоковиќ има, на пример, 500 милиони долари во банка и вели дека го играл финалето под стрес? Се шегуваме ли?“, вели тој.