Замина да потпише мултимилионски договор, па дозна дека има опасна болест!

НФЛ-играчот Фостер Моро на Твитер соопшти дека му е откриен Хоџкинов лимфом, и тоа на медицинските прегледи пред потпис на договор со Њу Орлеанс сејнтс.

Моро кажа дека мора да паузира одреден период од терените за да го победи туморот.

„Низ чуден процес открив нешто што ми го промени животот. При рутински преглед дознав дека имам Хоџкинов лимфом и дека морам да паузирам од спортот за да се борам со туморот. Благодарам за поддршката од моите навивачи“, напиша 25-годишниот играч.