MOZZART JA ПОДДРЖУВА НАШАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО ПОКЕР

Регионалниот лидер во приредување игри на среќа стана спонзор на Македонската Покер Унија.

Страсните покер играчи сонуваат да се најдат на големи турнири, а нивната цел е секако да ја освојат главната награда. Македонија годинава е домаќин на најголемиот настан - Светско првенство во Match покер, каде што ќе настапува и нашата репрезентација! „Ветар во грб“ на репрезентативците  им даде компанијата Mozzart со спонзорството за Покер Унијата.

На петтото светско првенство, кое од 23 мај се одржува во Гевгелија, нашите претставници ќе ги одмерат силите и знаењето со некои од фаворитите како Германија, Ирска, како и Украина која е актуелен шампион.

„Охрабрувачки е да се види растот на Match покерот во Македонија, бидејќи сезоната на националната лига беше многу успешна. Благодарност до компанијата „Mozzart“, која тоа го препозна и не поддржа. Нашите очекувања се големи и посакуваме медал на ова светско првенство“, изјавија од Македонската Покер екипа која ќе не претставува на светското првенство.

Четири дена, од 23 до 27 мај, игрите ќе обезбедат физичката и менталната издржливост да се тестираат заедно со вештината и стратегијата за Match покер натпреварите, создавајќи навистина заслужен светски шампион.