Татјана Бокан е црногорска репрезентативка, која својата клупска кариера ја гради во редовите на Бекешчаба во Унгарија. 

Таа го привлекува вниманието на јавноста, но и на фотографите поради нејзиниот сексапил. Иако важи за една од подобрите одбојкарки на Балканот, исто така може да гради и кариера како фото-модел. Нејзиниот „Инстаграм“-профил е доказ за тоа.