УФЦ борец „свитка“ десет Маринци едноподруго! (ВИДЕО)

Една од поновите ѕвезди на УФЦ, Англичанецот Педи Пимблет, на извонрден начин демонстрира колкава е способноста на професионалците во ММА спортот, наспроти супер подготвените маринци, од американската армија.

Беше во посета на единица маринци и тие му предложија да му доаѓаат еден по еден, како што ќе ги соборува и, се разбира, ако ги соборува. Вештината беше бразилско џиу-џицу, во што Педи има црн појас. Како што доаѓаа, сите ги завршуваше со зафат, како да се мали деца, а не огромни војници од специјална единица, физички максимално подготвени за борба.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MMA Island (@mma.island)