Судиите исто така тренираат во самоизолација и тоа во полна опрема (ВИДЕО)

По примерот на фудбалерите кои секојдневно на социјалните мрежи споделуваат видеа од своите тренинзи, судија од Африка со знакот на ФИФА покажа дека и тој тренира за да остане во форма кога фудбалот повторно ќе се игра. 

Франк Комба е помошник судија, па во својот дом тренира мафтање на знаменцето за офсајд, прекршок и други моменти.