Фудбалерка на Мадрид даде гол за паметење – бомба од 40 метри! (ВИДЕО)

Фудбалерката на ЦФФ Мадрид, мексиканската репрезентативка Аманда Фрисби постигна гол за паметење, откако од 40 метри упати таква неодбранлива бомба, која ќе ве остави без зборови.

Аманда со голов секако ќе конкурира за наградата „Пушкаш“ за најубав во оваа 2021.

Amanda Frisbie scores a 40 yard Puskas contender for Madrid CFF from r/WomensSoccer