Микела Демајтер почна да добива големо популарност во хокеарската екипа на Блувотер хокс поради нејзините настапи, но доби уште поголемо внимание во јавноста, откако се откажа од спортот.

Младата 20-годишна Канаѓанка има огромни гради и не престанува да ги провоцира нејзините фанови на Инстаграм, кои ги има над 300.000.

Поранешната хокеарка сега стана фото-модел, па така има дополнителен приход, а работи и како инфлуенсерка во Канада.