Димитријевиќ има едни од најдобрите потези во финалето на ВТБ-лигата (ВИДЕО)

Уникс Казан испиша историја и го освои трофејот во ВТБ-лигата, а во тоа помогна македонскиот репрезентативец Ненад Димитријевиќ кој ја доби и МВП-наградата во плејофот.

Две мајстории на Димитријевиќ против Локомотив Кубан беа избрани меѓу најдобрите потези во финалето на ВТБ-лигата.