Газдата на Клиперс купи нова арена за 400 милиони долари во - кеш!

Сопственикот на Лос Анџелес Клиперс, Стив Балмер го купи легендарниот „Форум“ за 400 милиони долари и тоа во кеш, па неговиот тим би требало да се пресели во новата арена.

Интересно е тоа што Балмер ја купи арената од бизнисменот Џејмс Долан, кој пред осум години „Форум“ го купи за 23,5 милиони долари и вложи дополнителни 70 во ремонт, па сега заработи дури четири пати повеќе за неа.

Досега во оваа сала настапувале многу екипи, а најдолго се задржале Лос Анџелес Лејкерс од 1967 до 1999 година.