Адетокумпо направи споредба: Во Европа е потешко од НБА-лигата!

Грчкиот кошаркар Јанис Адетокумпо не успеа да постигне најдобар резултат со Грција на Евробаскетот, па се врати во Милвоки, по што даде изјава за медиумите.

Адетокумпо направи споредба на кошарката која се игра во Европа и НБА-лигата.

„Играта во Европа е потешка од НБА-лигата. Секако, нивото на талент во НБА е повисоко, но во Европа е многу поинтензивно“, кажа Адетокумпо.

Гркот од 2013 година игра за Милвоки, а стана шампион во НБА-лигата во 2021 година, при што ја доби и МВП-наградата во финалето.