Жоржињо ќе го смени клубот, но не и градот - се сели во Арсенал

Арсенал и Челси и водат финалните преговори за трансфер на Жоржињо кој веќе ги договорил личните услови со топчиите.

Арсенал не успеа да го купи Каиседо од Брајтон, па ќе се утеши со Жоржињо од Челси.

Жоржињо веќе ги договорил личните услови со Арсенал, подготвен е да ги почне медицинските тестови, се чека само двата клуба да го финализираат договорот.

Тој има уште шест месеци од актуелниот договор со Челси, па не се очекува обесштетувањето да биде големо.