Колина најави револуција во ВАР-системот

Првиот човек на судиската комисија на ФИФА, Пјерлуиџи Колина кажа дека е уверен дека комуникацијата на судиите за одлуките на ВАР-системот ќе биде достапна за навивачите во реално време со цел подобро да ги разберат одлуките.

Одборот на ФИФА усвои одлука на стадионите и преу ТВ-преносот ќе биде воведено објаснување на судиските одлуки со цел навивачите да ја разберат ВАР-собата.

„Решивме да направиме ваков потег затоа што добивме некои барања за објаснување на одлуките на ВАР-судиите. Мислиме дека Светското клупско првенство ќе биде совршено за тестирање на идејата“, вели Колина.