Кирјос испрати емотивна порака до Мареј: Ова не е тажен ден само за тебе... (ФОТО)

Австралискиот тенисер Ник Кирјос реши на емотивен начин да се прости до Енди Мареј, кој кажа дека Австралијан Опен би можел да му биде последен турнир во кариерата.

Кирјос е познат како тенисер, кој често прави глупости на терените и се наоѓа во центар на внимание поради своето однесување, но со пораката за Мареј го покажа и своето второ лице.

„Енди, знам дека ме гледаш како шегаџија, но барем случни ме што имам да кажам, стар пријателе. Ти секогаш ќе бидеш некој кој влијаел на овој спорт на многу различни начини. Знам дека ова не беше начин, на кој сакаше да заврши тоа, но беше лудо. Ти си еден луд тенисер, километри далеку пред моето ниво, но сакам да знаеш дека денеска не е тажен ден за тебе и твојот дом, туку за целиот спорт и на секој на кого си имал влијание. Среќно на Австралијан Опен, ја имаш мојата поддршка“, напиша Кирјос.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Andy, I know you take me for a joker most of the time, but at least hear me out on this one old friend. You will always be someone that impacted the sport in so many different ways, I know this was never the way you wanted to go out, but hey it was a heck of a ride. You took me under your wing as soon as I got on tour, and to this day you have been someone I literally just look forward to seeing. You are one crazy tennis player, miles better than me, but I just want you to know that today isn’t only a sad day for you and your team, it’s a sad day for the sport and for everyone you’ve had an impact on. Which leaves me big fella.. these are a couple photos, that should make you smile and think, I was actually a little bit of a younger brother to you. Anyways, I just want you to know, and I’m sure you already do, everyone wants you to keep fighting and to keep being you. Goodluck at the Australian Open muzz, I’ll be behind you. #onelastdance 🙌🏽🙏🏽

A post shared by Kygs (@k1ngkyrg1os) on