Прв фаворит за „Пушкаш“ - Шпанец од трета лига со мајсторија на годината!

Иван Моранте е фудбалер на третолигашот Ибица, а против Бурхос постигна голчиште, вистинско ремек дело, кандидат за најпрестижната награда „Ференц Пушкаш“ за гол на годината.