Најчудниот пенал во историјата на фудбалот (ВИДЕО)

„Мајсторов“ се вика Есмиралдо Са да Силва, познат како Жардел, фудбалер на португалски Феиренсе, кој го изведе најчудниот пенал во историјата.

Не зема залет, ама пет секунди како замрзнат со крената нога стоеше, пред да шутне и да даде гол за ремито 1-1.