ЕХФ го избра најдобриот состав во главната фаза на ЕП (ФОТО)

ЕХФ го избра најдобриот состав за главната фаза од натпреварувањето на ракометното Европско првенство (ЕП), па во него Норвешка има двајца ракометари, а по еден имаат Шпанија, Словенија, Хрватска, Унгарија и Германија.

На голманската позиција беше избран Перез де Варгас, а меѓу ракометарите за најдобри беа ибрани Игор Карачиќ, Јуре Доленец, Сандер Сагосен, Бенс Банхиди, Тимо Кастенинг и Магнус Јондал.