Пелистер сега бара да му се врати терминот - не сакал милост од Вардар и Алкалоид!

Пелистер се јави со соопштение откако Вардар и Алкалоид предложија, а Раркометната федерација на Македонија (РФМ) прифати промена на термините за полуфиналните натпревари од Купот на Македонија.

Пелистер вчера имаше бурна реакција кон РФМ откако излезе распоредот за полуфиналниот натпревари од Купот на Македонија. Тие и Тиквеш требаше да играат во петок, а Алкалоид и Вардар во четврток.

Откако битолчлани се жалеа дека ќе имаат ден помалку одмор за финалето, Вардар и Алкалоид им излегоа во пресрет и побараа од РФМ да го премести терминот, тие да играат во петок, а Пелистер во четврток. 

Откако РФМ го прифати предлогот на Вардар и Алкалоид и ги промени термините, се јави Пелистер кој вели дека не сака милост. Тие нудат две решенија, или да се почитува првичниот термин или двата меча да се играат во ист ден.

Во продолжение е соопштението на Пелистер: