Симаниќ со потресна исповед: Имав две операции, пет дена не знаев за себе!

Српскиот кошаркарски репрезентативец Бориша Симаниќ откри низ што поминал по натпреварот против Јужан, кога доби незгоден удар и остана без бубрег.

Симаниќ бил во критична состојба и можел да го загуби животот, но докторите успеале да го спасат, па сега кошаркарот за српско радио раскажа детали од рамата.

„На почетокот беше незгодно, но сега сум подобро. Можам да се движам и да јадам. Претходно имав две операции, пет дена не знаев за себе. Немав ниту телефон. Кога за првпат стигнав до мобилниот телефон, им испратив порака на колегите“, кажа Симаниќ.

Пред кошаркарот е долг процес на рехабилитација, а желба на Симаниќ е повторно да се врати на паркетот.