Толку беше од Илиевски во Олимпија Цедевита - договорот не му е продолжен!

Владо Илиевски заминува од функцијата спортски директор на Олимпија Љубљана, на негово место пристигнува шпанскиот експерт, Чечу Мулеро.

Илиевски само една сезона се задржа на позицијата спортски директор на Олимпија Љубљана, толку му траеше и договорот кој не му беше продолжен. Клубот се реши за промени по лошата сезона.

На местото од Илиевски доаѓа Шпанецот Мулеро кој две децении работел во Валенсија, во различни улоги во шпанскиот клуб.