Потпиша договор на еден ден за да ја заврши кариерата во Чикаго (ФОТО)

Чикаго булс потпишаа вчера договор на еден ден со легендата на клубот, Луол Денг, кој од 2004 до 2014 година го носеше нивниот дрес.

Денг реши да се прости од активното занимавање со кошаркана 34 години, па токму поради тоа потпиша еднодневен договор.

Кошаркарот ја заврши кариерата со просек од 14,8 поени и шест скокови по натпревар.