Како на филм: Кошаркар на Лејкерс уапсен како најголем криминалец!

Кошаркарот на Лос Анџелес Лејкерс, Денис Шрудер беше одличен против Сан Антонио спарс, но потоа доживеал голема непријатноста бидејќи бил уапсен.

На пат кон дома полицијата го запрела неговиот автомобил под сомнеж дека е украден, по што плејмејкерот на Лејкерс морал да излезе од возилото и добил лисици на раце.

Пријателот кој управувал со возилото бил присилен да лежи на земја, а по разговор со полицајците успеал да ги убеди дека направиле грешка.

„Ако ви кажам, на крај дека имаше 20, 25, 30 полициски автомобили. Гледам полицајци со пушки, пиштоли и не знам што се случува. Беше како на филм, како да апсат некој криминалец. немам видено досега такво нешто“, вели Шрудер.,