Далас му нуди феноменален договор на талентираниот Порзингис

Далас маверикс планира да му понуди максимален договор на Криштапс Порзингис, кој пристигна во клубот неодамна од Њујорк никс.

Според информациите на американските медиуми, Порзингис ќе потпише петгодишен договор вреден 158 милиони долари.