Бивш возач во Ф1 за малку ќе си прегазеше член на неговата екипа (ВИДЕО)

Пред 15 години Јапонецот Такум Сато беше многу добар на патеките на Формула 1, а денеска вози на Индикар трките.

На последната трка, која беше возена во Тексас, 42-годишниот Јапонец многу лошо ја процени својат абрзина и невнимателно помина низ боксот при што удри еден од членовите на тимот, Крист Велч.

Сцената беше страшна, но не и фатална за среќа. Повредениот член се огласи на социјалните мрежи и порача дека е добро и дека има неколку гребнатинки.