Стадион од иднината за - еден милион навивачи (ФОТО)

Американскиот дизајнер Пол Фајфер дизајнираше нешто лудо, бесмислено и нереално – стадион за еден милион навивачи.

Макетата која ја претстави го носи името „витрувиев експеримент“, инспириран од едно уметничко дело на Леонардо Да Винчи - „витрувиев човек“. Уметничкото дело ја прикажува поврзнаоста на човечките пропорции и геометријата, па Фајфер направи нешто и врз база на тоа да ги дизајнира трибините, но ваков стадион би било можен само филмовите со научна фантастика.

Најголем стадион е тој во Пјонгјанг во северна Кореја со капацитет од 150.000 гледачи.