Бензема се заразил со ковид-19 во Саудиска Арабија!

Карим Бензема има позитивен тест на ковид-19 и ќе биде изолиран од соиграчите во наредниот период.

Помина подолго време откако беа актуелни вестите дека спортисти се заразени од корона вирусот и одат во изолација. Но, една таква сега ни доаѓа од Саудиска Арабија.

Бензема бил позитивен на ковид-19 и во наредниот период нема да биде со тимот. Нема информација дали и какви симптоми има.