Водачот на ултрасите на Аталанта: Проклетиот вирус однесе многу животи - не ни е дојдено до фудбал!

Ултрасите на фудбалскиот клуб Аталанта упатија отворено писмо до претседателот на тимот, Антонио Пекраси, барајќи да се откажат од сите натпреварувања оваа сезона, бидејќи, како што велат, е историски масакр во градот кој заслужува единство и историска одлука.

Бергамо претрпе огромна трагедија поради коронавирусот, па речиси на никој во овие моменти не му е до спорт.

Бергамо и луѓето од овој град се соочуваат со нашиот клуб. Во таков трагичен момент за градот, најпогоден од коронавирусот, нема место за фудбал. Сметаме дека ова првенство заврши за Аталанта. Тоа можеби не е можно, но сметаме дека нашата Аталанта треба да даде пример за сите во оваа војна, без оглед на тоа што ќе одлучат фудбалските челници. Замислете колку фанови на Аталанте го зедоа овој проклет вирус. Учеството на Аталанта би значело непочитување на оние кои го дале својот живот за Бергамо. Има време за враќање на Аталанта и еден ден ќе освоиме сè, но сега нема смисла, се вели во пораката потпишана од еден од лидерите на најлојалните поддржувачи.

Бергамо е епицентарот на коронавирусот.