УФЦ-борец одби да се предаде, заработи сериозна повреда, па победи! (ФОТО)

Борецот Мухамед Мокаев минатиот викенд на УФЦ 286 оствари 10. победа во неговиот 11. натпревар во кариерата, откако беше подобар од Јафел Филхо.

Филхо беше на чекор до победа и сите очекуваа Мокаев да ја предаде борбата, но тоа не се случи и заработи сериозна повреда, по што се извлече од зафатот на противникот и успеа да го победи.

„Некои ме критикуваат дека не сум се предал и така сум ја ризикувал кариерата. Подобро да ја завршам кариерата, отколку да се предадам. Имам болки, но ако се предадев, срцето ќе ме болеше повеќе од сè друго“, кажа Мокаев.