Ужасна несреќа на шампионот во ВРЦ (ВИДЕО)

Стравична несреќа доживеа во ВРЦ шампионот, Естонецот От Танак, на првото рели во новата сезона што се возеше во Монте Карло и само среќа го спаси од тешки повреди.

Естонецот и неговиот совозач Мартин Јервео минаа без некои посериозни повреди. Сепак, тие бре префрлени во болница на дополнителни испитувања, што е стандардна процедура.