Кик Заубер го претстави болидот за 2024 година (ВИДЕО)

Екипата на Заубер ќе почне нова ера откако се збогува со италијански Алфа Ромео и се ребрендира, а вчера го претстави и новиот болид за 2024 година.

Болидот ќе има црна основа, со зелени линии и ќе делува моќно на патеката, но останува да видиме дали перформансите на истиот ќе бидат доволно добри за подобри резултати.