Ферари донираше милион евра поради поплавите во Италија

Трката во Имола беше откажана поради поплавите кои ја погодија Италија, по што еден од најдобрите тимови во Формула 1, Ферари донираше еден милион евра.

Над 400 куќи се оштетени во поплавите, а неколку илјади луѓе се евакуирани од погодените места, додека 13 лица го загубија животот.

„Сакавме да помогнеме на жителите кои се погодени од оваа еколошка катастрофа. Се надеваме дека оваа помош ќе донесе утеха за погодените семејства“, кажа Бенедито Виња од Ферари.