Приведен познат фудбалски судија по акција за дрога и оружје

Сите регионални медиуми објавија дека полициската акција во Босна и Херцеговина биле уапсени повеќе лица, од кои еден од нив е познатиот фудбалски судија, Словенецот Славко Винчиќ.

Винчиќ, кој се наоѓа во елитната група на судии на ФИФА, судеше натпревари и во Лигата на шампиони, а тој е приведен во акцијата во која биле пронајдени дрога и оружје.

Првиот човек на Здружението на фудбалски судии од Словенија потври дека е приведен познатиот Винчиќ.