Американски навивач „настрада“ вечерва во Катар, откако обезбедувањето го идфрли од стадион на мечот со Иран поради носење на лента со виножитото, симболот на ЛГБТ.

Катар е на удар од стартот на првенството за човековите права и диксриминацијата по сексуална ориентација, па повеќе западните медиуми се занимаваат со тоа одошто со фудбалот и Американецот реши да биде храбар, ама наместо да навива, сега ќе го гледа мечот пред стадион.

Откако гордо се фалеше за стегачот во боите на виножитото, брзо обезбедувањето дојде до него и го отстрани.